Programma Lexke Theater café

Hoog tijd voor een avond uit, dus kom naar Lexke Theatercafé!

Ook dit seizoen heeft Lexke Theatercafé  voor u een prachtig programma samengesteld.

Na maanden thuiszitten vanwege het Coronavirus snakt iedereen naar het normale leven.

We beginnen een klein beetje te wennen aan de beperkingen en vrijwel iedereen houdt keurig afstand, maar of het nieuwe normaal ooit normaal gaat aanvoelen is nog maar de vraag.

Daarom nodigt Lexke Theatercafé u allen uit voor een paar leuke gezellige theateravonden.

 

Aangezien Lexke Theatercafé huist in de gloednieuwe cultuurzaal van de Borgh kunnen we garanderen dat aan alle veiligheidsnormen wordt voldaan.

Er is een indeling gemaakt in de zaal waardoor we net zoveel bezoekers als in andere jaren kunnen ontvangen.

Lexke Theatercafé mag dit seizoen gebruik maken van de volledige zaal om toch ons gezellige

café- concept te kunnen behouden. Dus voor iedereen een zitplaats en dit seizoen  op 1,5 m afstand van elkaar. Op die manier kunnen we tijdens de voorstelling zoals altijd een drankje serveren.

 

Wel hebben we één extra aanpassing gemaakt. Er wordt op plaats gereserveerd en het is niet de bedoeling dat tijdens de voorstelling met stoelen wordt geschoven. Alleen als alle bezoekers hierin hun verantwoordelijkheid nemen, kunnen we op een verantwoorde wijze het volledige nieuwe seizoen van Lexke Theatercafé draaien.

Er wordt veel  gesproken over luchtventilatie. Lexke kan u gerust stellen: de cultuurzaal van de Borgh is splinternieuw en beschikt over een zeer goed luchtventilatiesysteem.

Alles wordt er aan gedaan om aan alle voorzorgsmaatregelen te voldoen.

Dus, aarzel niet en reserveer uw kaarten voor het nieuwe seizoen, zonder bezoekers kan het theater niet bestaan!

 

Het programma van seizoen 2020-2021 ziet er als volgt uit:

 

Op 10 oktober verwelkomen we de Belgische groep Kwart voor Vrijdag

met de voorstelling: Geen gezicht!

Drie muzikanten maken al 10 jaar samen muziek. Langzamerhand kwam daar ook tekst tussen gefietst. Maar hun echte droom wordt nu werkelijkheid met hun eerste avondvullende voorstelling GEEN GEZICHT. Denk cabaret. Denk vrolijk muziektheater. Denk drie enthousiaste muzikanten met een pak bagage en vooral veel goesting. Denk muzikaal entertainment met een voorliefde voor humor. En u bent er: daar waar grote namen als Kommil Foo of De Nieuwe Snaar al jaren toonaangevend zijn, is er plaats voor jong talent dat dezelfde weg inslaat. Kwart Voor Vrijdag, dus. GEEN GEZICHT is een voorstelling over een doosje. En over kaarten tussen de spaken. Over groentechips en rozenbottelthee. Over stommiteiten. Over Liefde en vlees. Van andere vrouwen. 

En content zijn. Achteraf.

Maak kennis met dit prettig gestoorde trio bij Lexke Theatercafé.

 

Op zaterdag 14 november trakteert Lexke Theatercafé u op een echte muziekavond.

De Band Huub, Henk en Harrie speelt voor u klassiekers uit Rock, pop, blues, soul en rock-’n-roll.

In razend tempo spelen de 3H´s voor u elke 20e-eeuwse superhit.

De bandleden zijn al 20 jaar samen. Ze spelen werkelijk alles: jaren ‘50 rock-’n-roll van Chuck Berry, Bill Haley en Elvis Presley, sixties van Jimi Hendrix, CCR en de Stones, lekkere blues, zwoele ballads en als u wilt een schlager of zelfs een smartlap. Mag allemaal, hoeft niet… wat ze ook doen, het is echt!

Voor Lexke Theatercafé is dit een uitdaging, maar ook voor u.

Neem de uitdaging aan en wees erbij op 14 november.

 

 

Op 27  en 28 december volgt traditiegetrouw  de Oudejaarsconference.

Met de Oudejaarsconference van 2020 gooien we het over een geheel andere boeg dan andere jaren. Zagen we tot nu toe 1 artiest in de hoofdrol, dit jaar staat 3 man sterk op het podium.

We kondigen u vol trots aan:

We Mele met “Goe vur mekoar “ .

Het is een Oudejaarsconference maar wel op geheel eigen wijze van de heren We Mele.

Met mooie liedjes en verrassende verhalen geven zij hun kijk op een jaartje Cranendonck!

Zij vinden het een eer om bij Lexke Theatercafé op te treden en hebben al een heleboel onderwerpen om er een prachtige avond van te maken. Wat dacht u bijvoorbeeld van:

10 jaar station Maarheeze, archeologische opgravingen in centrum Budel, Koningsdag niet in april maar in de carnavalsoptochten.  66 Jaar “Buk en Wippers”, Ganzenborden op de middenpagina van het HAC. Een nieuwe Borgh, Schaapskooi en Schakel.

En….er was toch nog iets dit jaar ?

En dan is het nog maar augustus. Laat u verrassen door dit vrolijke stel.

 

Op 3 april staan Spruijt en Opperman gepland met de voorstelling Heimweeën.

De dames zouden oorspronkelijk afgelopen seizoen optreden maar toen gooide Corona roet in het eten. We zijn zeer verheugd dat we deze voorstelling hebben kunnen verplaatsen naar dit seizoen.

De kaartjes van 16 mei 2020 blijven geldig voor deze voorstelling.

Dus, bewaar deze kaarten goed, want zonder kaart kunnen we u geen toegang verlenen.

Heimweeën is het tweede avondvullende muzikale cabaretprogramma van Carlie Spruijt en Eva Opperman. Waar gaat het over:

Twee frisse jonge meiden en toch al heimwee naar vroeger.

Zij vragen zich af: Wat heeft de jeugd van tegenwoordig het toch goed.’ True! Maar of we daar nou zo blij mee moeten zijn... We baden niet alleen in luxe, néé, we verdrinken erin. En daarom heimweeën we. We verlangen naar een tijd waarin we niet lijden onder keuze, maar waarin wij onze keuzes leiden. Want als je voortdurend wordt geconfronteerd met de hipste gadgets, jaloersmakende killerbody’s en andermans droomcarrières, gaat er vanzelf iets knagen als jij in je eentje, met een knot op je hoofd en een pizza op schoot naar de zoveelste Netflix serie zit te kijken. We voelen ons deelnemer van de wereldkampioenschappen succesvol, strak en leuk zijn. Wij heimweeën naar een tijd waarin diskwalificatie weer hip is. Een tijd waarin wij zélf de regie in handen hebben, zelf het startschot lossen en zelf de eindstreep bepalen.   

 

Op 8 en 9 mei zien we een bekende voorstelling terug. We presenteren u: Buulse Gasten vertellen…

Een bekend format met nieuwe namen.

Voor de derde keer brengen we de Buulse Gasten op de planken, gewoon omdat de voorgaande edities een groot succes waren. We hebben voor u weer 5 markante Bulanders kunnen vinden die hun verhaal willen doen bij Lexke Theatercafé.

Niet alleen de gasten zijn nieuw, ook hebben we een nieuwe interviewer. De vorige edities heeft Jac Kuppens met heel veel plezier verzorgd, deze keer is het Johan Gerlag, die de verhalen zo nodig een beetje sturing gaat geven.

De muzikale begeleiding van de gasten blijft in de vertrouwde handen van Ruud Vonken.

We hopen en verwachten voor dit vijftal net zoveel succes als voor de vorige deelnemers.

 

Al met al is Lexke Theatercafé er van overtuigd u een prachtig seizoen te kunnen voorschotelen.

We hopen de bezoekers in groten getale te mogen begroeten.

De verkoop van passe-partouts staat gepland op maandag 7 september om 20.00 uur in de Borgh.

Omdat we plaatsen in de zaal gaan aanwijzen en vaststellen is gekozen om de verkoop van passe-partouts uitsluitend in de Borgh te laten plaatsvinden.

Voor dit seizoen is het dus niet mogelijk om passe-partouts via de website te reserveren.

 

Uiteraard zijn we afhankelijk van de RIVM regels ten aanzien van Corona. Mochten er wijzigingen optreden betreffende de beperkingen of verruiming daarvan, dan worden alle benodigde maatregelen genomen en aanpassingen gedaan.

 

Kaartverkoop:

De kaarten voor de losse voorstellingen kosten EUR 15,00 per stuk, maar er is ook weer de gelegenheid een passe-partout te kopen voor de 4 voorstellingen. Deze passe-partout kost

EUR 50,00. Door deze aankoop bent u verzekerd van 4 heerlijke avondjes uit!

De passe-partout verkoop START op maandag 7 september van 20.00-21.00 uur in De Borgh te Budel. Per persoon zijn maximaal 4 kaarten verkrijgbaar.

Op 21 september start de losse verkoop van kaarten voor de voorstelling van 10 oktober 2020. Vanaf 8  september kunt u voor passe-partouts natuurlijk altijd, tijdens de reguliere openingstijden, in gemeenschapshuis De Borgh terecht.

 

Op www.lexke.nl  kunnen, vanaf 8 september, ook kaarten voor 10 oktober besteld worden.

Op https://twitter.com/LexkeTheater en Facebook zijn de laatste activiteiten van het theatercafé bij te houden.


 

 

 

 

 

 

Baevo