Persbericht voorstelling Op zoek naar de schat

De Borgh presenteert: Aires Hovens - Op Zoek Naar De SchatWe zijn trots en blij met onze eerste kindervoorstelling in onze mooie vernieuwde Borgh van afgelopen zondag 4 oktober. De voorstelling van Aires Hovens stond al eerder dit jaar gepland, alleen door de Corona-maatregelen hebben we deze moeten uitstellen. Maar op zondag 4 oktober 2020 was het dan zover. Onze deuren zijn weer heropend! En we hebben gelijk een viertal magische, sprookjesachtige en educatieve kindervoorstellingen mogen verzorgen voor ons publiek. In samenwerking met de Bibliotheek voor de kinderboekenweek hebben we ondanks dat er 30 personen per voorstelling momenteel naar binnen mochten veel kinderen een magische dag kunnen laten beleven.


“EEN MAGISCHE, EDUCATIEVE MAAR VOORAL SPROOKJESACHTIGE KINDERVOORSTELLING”


Op Zoek Naar De Schat gaat over het verhaal van Aires en hoe belangrijk het is om vertrouwen te hebben in jezelf. Op een dag vindt Aires een geheimzinnige schatkaart. Bij het volgen van deze schatkaart komt hij in de diepste en donkerste hoeken van het bos. Hier komt hij een oude tovenaar tegen die in een geweldig tovenaarshuisje woont. Tot Aires zijn grote verrassing vertelt deze oude tovenaar dat Aires zelf ook een echte tovenaar kan worden. Maar dat kan alleen als Aires dat écht wilt… Zou het Aires en alle kinderen lukken om de oude tovenaar te overtuigen dat ze het in zich hebben? Zullen zij de ware schat, die in henzelf verborgen ligt, weten te vinden?

 

Aires weet op een fantastische manier in te spelen op de fantasie van het kind. Het schitterende en unieke verhaal spreekt alle kinderen aan. Want zeg nu zelf, welk kind zou nu niet willen toveren? Aires en de kinderen groeien als het ware mee in het sprookje. Door de hele voorstelling heen krijgen ze opdrachten die ze moeten vervullen tot ze het uiteindelijke besef krijgen dat de ware schat in henzelf zit. Als je maar genoeg in jezelf gelooft, dan kan je alles!

 

Spel: Aires Hovens

Regie: Petra Kagchelland

Spel advies: Charlotte de Lange

Decor: Rick van Riel

Techniek: Mike van Oirschot

Productieleiding: Meena Rauf


Voorzorgsmaatregelen:

De Borgh heeft zich aan alle actuele voorgeschreven Corona-maatregelen kunnen houden. We beschikken over een gloednieuwe zaal met een modern luchtventilatiesysteem. En door de inzet van extra vrijwilligers waren we in staat om iedereen op een veilige manier naar hun zitplaats te begeleiden. We doen er alles aan om iedereen op een verantwoorde manier te laten genieten van ons mooie aanbod van kunst en cultuur.

 

Deze maatregelen zorgen er helaas wel voor dat we veel mensen hebben moeten teleurstellen door het beperkte aanbod van toegangskaarten. Samen met Aires Entertainment zijn we aan het zoeken naar mogelijkheden voor toekomstige samenwerkingen. Houd hiervoor onze website en Facebookpagina in de gaten: www.deborghbudel.nl