Cultuur Commissie Cranendonck (CCC)

Cultuur Commissie Cranendonck

 

In maart 2020 is Cranendonck een schitterend Multifunctioneel Centrum De Borgh in Budel rijker geworden.  Deze prachtige accommodatie verdient het om zoveel mogelijk inwoners van Cranendonck en omstreken te laten genieten van het gebouw middels haar theater, vergaderzalen, bibliotheek, tentoonstellingsruimtes en sportzaal.

Deze vernieuwde Borgh nodigt uit om cultuur opnieuw op de kaart te zetten in Cranendonck.  De Borgh heeft mogelijkheden om uit te groeien tot een cultuurtempel.  Als we spreken over cultuur in de Borgh dan denken we in de breedste zin van het woord aan: theater, cabaret, muziek, lezingen, film tentoonstellingen, dans, kindervoorstellingen enz.

Om dit te verwezenlijken is er een Cultuur Commissie Cranendonck in het leven geroepen. Deze commissie wil ontmoeting en ontplooiing stimuleren en het rijke culturele leven in Cranendonck verder versterken en verrijken.  Dit doen we door ieder jaar een rijk en gevarieerd programma aan te bieden voor de inwoners van Gemeente Cranendonck. Uiteraard ook voor de inwoners van onze buurgemeentes en alle andere liefhebbers van het theater.

We staan nog maar aan het begin en het is een hele uitdaging- zeker in deze coronaperiode – om een flitsende start te maken. We willen de mensen die wegblijven een gemiservaring bezorgen.  Met andere woorden de commissie is erg ambitieus om toonaangevende artiesten en kunstenaars aan ons te binden. Maar er zal zeker ook veel ruimte zijn voor aanstormend talent.  We streven er naar om in het winterseizoen 2021-2022 onze eerste programmering te kunnen publiceren op o.a. de website van de Borgh en de sociale media. En wellicht dat in het voorjaar van 2021 er al een eerste voorzichtige programmering mogelijk is.  We houden jullie op de hoogte.

De volgende personen zijn lid van de Cultuur commissie Cranendonck:

Els Aerts, Addie Compen,  Angeline Damen, Boy Jansen, Johan Mathijssen, Kris Derks, Marjo Cox en Wil Kuijpers

Baevo